Zaterdag 17 maart: Landelijke opschoondag

Zaterdag 17 maart 2018: samen voor een schone buurt
Het gaat weer gebeuren: op zaterdag 17 maart houdt de gemeente Oude IJsselstreek, samen met de wildbeheereenheden Wisch en Gendringen-Bergh de jaarlijkse Opschoondag. Honderden inwoners van onze gemeente gaan dan (zwerf-)afval opruimen in hun eigen buurt, wijk of omgeving. Doet u dit jaar ook mee? Op 17 maart kunt u in uw wijk of buurt met een groep(je) mensen bij elkaar samen de omgeving opruimen. En dat kan rendabeler zijn dan u denkt.

Geef u op!
Geef u op voor de Opschoondag in uw eigen buurt. De dag begint om half negen ’s ochtends, op de gemeentewerf aan De Hogenkamp 10 in Ulft. Iedereen is welkom. Individueel opgeven mag, maar samen in een groep is nog veel leuker. Met de buren, de wijkvereniging, de school, of sportclub. En er valt wat te verdienen voor uw groep: cash voor elke opgehaalde vuilniszak met zwerfvuil.

Waardecheque
De gemeente stelt voor iedere volle afvalzak die wordt ingeleverd door u of uw groep, een waardecheque beschikbaar. Kleine bedragen per zak weliswaar, maar het kan aardig oplopen. Hoe meer zakken zwerfvuil, hoe hoger het bedrag.
De gemeente maakt het bedrag over op de bank/girorekening van de contactpersoon van uw schoonmaakploeg.
Als u al een keer eerder heeft meegedaan, dan heeft de gemeente uw naam, adres, IBAN nummer en telefoonnummer, maar als u voor het eerst mee wilt doen, geef deze gegevens dan door als u zich aanmeldt.
Gemeente Oude IJsselstreek en de wildbeheereenheden Wisch en Gendringen-Bergh ondersteunen 17 maart de vrijwillige schoonmakers met broodjes, koffie, thee en fris op de gemeentewerf in Ulft. De gemeente zorgt ook voor opruimmaterialen zoals containers, prikkers, handschoenen en natuurlijk heel veel afvalzakken waarin het zwerfafval moet.

Het programma van de Opschoondag vindt u hieronder.

Het programma op de gemeentelijke Opschoondag 17 maart
08.30 u: Verzamelen (de koffie staat klaar op de gemeentewerf, De Hogenkamp 10, Ulft)
08.45 u: Opening schoonmaakactie: startsein door hoornblazers van de Wildbeheereenheid
09.00 u: Uitdelen hulpmaterialen en vertrek naar de wijken en buurten
12.30 u: Weer verzamelen bij de gemeentewerkplaats voor broodjes en drankje
13.00 u: Uitdelen waardecheque door de wethouder voor het opgehaalde zwerfvuil

Opgeven
De gemeente Oude IJsselstreek stelt het bijzonder op prijs als u, net als veel andere buurt- en wijkraden, verenigingen, individuen, scholen en clubs, meedoet op 17 maart met de lokale Opschoondag: opnieuw of voor het eerst.

Om de uitbetaling van uw waardecheques vlot te laten verlopen, vragen we u om bij de opgave uw naam (of die van uw groep als u samen met anderen komt ) te vermelden, en de naam van een contactpersoon: met telefoonnummer en e-mailadres en het IBANnummer waarnaar het geld kan worden overgemaakt.

U kunt zich -in verband met de lunchvoorbereidingen en de uitbetalingen van de waardecheques vooraf al opgeven bij Sonja Vink van de gemeente Oude IJsselstreek (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of via telefoonnummer (0315) 292 292. U kunt bij haar ook de op te schonen buurt, wijk of dorp aangeven. Maar u kunt zaterdag 17 maart ook spontaan -zonder opgave vooraf- om half 9 komen naar de gemeentewerf De Hogenkamp 10, Ulft. Geef ook dan uw e-mailadres/ IBAN-nummer op i.v.m. uitbetalen.

De koffie/thee/broodjes staan klaar.

Als u nog vragen heeft na het lezen, kunt u contact opnemen met Sonja Vink via het algemene telefoonnummer van de gemeente: (0315) 292 292