Samen op weg naar een duurzaam Varsseveld

aardgasvrij.jpg

Woensdag 22 maart organiseert de gemeente Oude IJsselstreek een inwonersbijeenkomst ‘Samen op weg naar een duurzaam Varsseveld’. Hierbij nodigen wij u van harte uit om tussen 16.00 en 20.00 uur daarbij aanwezig te zijn in het Borchuus. 
Oude IJsselstreek wil samen met inwoners en partners, zoals Wonion, Alliander en het Energieloket Achterhoek, werken aan een aardgasvrij-klaar Varsseveld in 2030. Een eerste stap is dat we u helpen uw huis energiezuinig te maken. Dat is altijd goed om te doen. Laten we samen aan de slag gaan: Samen D’ran!          

Kom naar de inloopbijeenkomst op 22 maart
We vertellen wat ‘Samen op weg naar een duurzaam Varsseveld” inhoud, wat is aardgasvrij-klaar in 2030 en wat het kan betekenen voor u als huiseigenaar. We zoeken koplopers en meedenkers.  De bijeenkomst is in het Borchuus in Varsseveld (Kerkplein 3) van 16.00 tot 20.00 uur. U kunt gewoon binnenlopen en met mensen in gesprek. Daarnaast is er een presentatie die we ieder uur herhalen.

Programma

  • 16:00 uur start
  • 16.30 uur korte algemene presentatie.
    Waarom gaan we aan de slag gaan, wat een Dorp Uitvoeringsplan is en wat u zelf kunt doen. Welke ondersteuning is er voor woningeigenaren?
  • 17.30 uur korte algemene presentatie.
  • 18.30 uur korte algemene presentatie.
  • 20:00 uur einde

Tussen de presentaties kunt u vragen stellen aan de Warmtetransitiemakers, de gemeente en het Energieloket Achterhoek. Ook kunt u advies vragen over het energiezuinig maken van uw woning, en over energiebesparing in het algemeen. 

Wat zijn uw wensen en ideeën over verduurzaming?
Wij kunnen u het beste helpen als we een goed beeld hebben van uw wensen over energiebesparing en verduurzaming.

Daarom vragen wij u een korte vragenlijst in te vullen vóór 19 maart. U kunt de vragenlijst bereiken via www.oude-ijsselstreek.nl/duurzamewarmte, of via de QR code hieronder. De resultaten van de vragenlijst presenteren we tijdens de inwonersbijeenkomstOp deze website kunt u ook terecht als u meer informatie wil over deze aanpak.  

Unknown-1.png

Koplopers en meedenkers gezocht
Bent u van plan om uw huis te verduurzamen en wilt u daarbij ondersteuning? Wij zoeken koplopers die we kunnen begeleiden bij het verduurzamen en die als voorbeeld willen dienen voor anderen.
Ook zoeken we inwoners die willen meedenken over het Dorps Uitvoeringsplan: hoe worden we als dorp in 2030 aardgasvrij-klaar. Wat heeft u daarvoor nodig? Dus nog niet helemaal aardgasvrij, maar klaar voor de laatste stap.
Bent u hierin geïnteresseerd? Dan kunt u dat aangeven in de vragenlijst of tijdens de bijeenkomst op 22 maart. Ik hoop u op 22 maart te mogen ontmoeten. Heeft u nog andere vragen? Kijk dan eens op de website die op de vorige pagina is genoemd, of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.