Programma Open-Monumenten-Dag in Varsseveld

Wandelen, fietsen of met de auto langs open ateliers en monumenten. Dat kan in het weekend van 12 en 13 september in Varsseveld en helemaal gratis. Alles in het teken van het thema ‘Kunst en Ambacht’.  

 

Programma en fietsroute kunt u hier downloaden en vindt u vanaf 7 september bij de plaatselijke VVV’s. Op de dagen zelf ligt het voor u klaar bij de informatie- en startpunten. En woont u in Oude IJsselstreek, dan valt in de week van 7 september de Monumentenkrant met alle informatie over Open-Monumenten-Dag bij u in de bus. 

  • Hofshuus en Gesinkschure 12 en 13 september open van 11-17 uur
  • Aandacht voor vijver bij het Hofshuus op zaterdag 12 september
  • Gepijlde fietsroute op zondag 13 september langs kunst en ambacht
  • Download fietsroute, kaart en programma

Hofshuus en Gesinkschure met kunst en ambacht
Hofshuus en Gesinkschure zijn op beide dagen open van 11-17 uur. In de oude boerderij laten ambachtslui zien hoe men vroeger de spullen voor het huishouden maakte. De Gesinkschure staat in het teken van kunst met werk van Alice Huitink (schilderijen), Marijke Corporaal (beelden), Thea Jansen (houten sculpturen), Gertje de Kiewit (etnische kralen) en CorDien (sieraden, tassen etc van ge-upcycled materiaal). Op het erf houtdecoratie, pompoenen, muziek en verkoop voor de inwendige mens.


Aandacht voor vijver bij het Hofshuus
Zaterdag wordt als extra bijzonderheid tussen 12 en 15 uur door Hengelsportvereniging Het Hoge Venne, de gemeente Oude IJsselstreek en het Waterschap Rijn en IJssel met activiteiten en informatie de aandacht gevestigd op de grote vijver bij het Hofshuus, die een verrassende metamorfose heeft ondergaan.

 

Gepijlde fietsroute op zondag 13 september langs kunst en ambacht
De gepijlde fietsroute van 25 km, uitgezet door de VVV-fietscommissie, gaat langs ateliers en monumenten in Varsseveld, Westendorp en Sinderen. Start vanaf het Hofshuus of bij NatuurlijkBUITEN aan de Toldijk 11. U fietst richting Westendorp naar het atelier van Gerard Velthuis met schilderijen, beelden en eigenzinnige tafeltjes. Dan op bezoek in de jachthut bij Huize Tandem en de bijenschuur in het Hoenderbos aan de Spaanselaan. Via NatuurlijkBUITEN gaat het richting Sinderen naar de werkplaats van Ineke Bruil waar meerdere kunstenaars hun werk tonen. Vervolgens naar de oude maalderij en de Keurhorsterkerk en via de exposities en orgelconcerten in de kerken in Varsseveld weer terug naar het Hofshuus.

 

 

 

Downloads

Programma Open-Monumenten-Dag 2015 Oude IJsselstreek

Folder fietsroute Varsseveld 2015

Kaart fietsroute