opruimdag 2011

Opruimdag in Varsseveld

Op 19 maart werd in een samenwerking tussen de gemeente Oude IJsselstreek en Wonion voor de 2e keer de landelijke schoonmaakdag gehouden. Net als vorig jaar deed Varssevelds Belang mee aan deze actie.

Om 8 uur konden materialen worden opgehaald bij de gemeentewerf. Vanaf 9.30 uur trok het bestuur, herkenbaar aan blauwe bodywarmers met opschrift Varssevelds Belang, in groepjes door het dorp op straten, in bermen, plantsoenen en struiken naar zwerfvuil te zoeken.

Omdat het prima weer was een prettige bezigheid niet in de laatste plaats omdat we door veel passanten met waardering werden toegesproken. En dan is het dankbaar werk. Aan het eind van de ochtend werden wij door een snackbarondernemer uit Varsseveld uitgenodigd voor een heerlijk kopje koffie. Dat was het hen ruimschoots waard, omdat ook in de wijde omgeving van zijn bedrijf het zwerfvuil was verdwenen. Na afloop werden de zakken met zwerfvuil op de gemeentewerf in Ulft afgeleverd, alwaar we een cheque van € 120,- in ontvangst konden nemen. Kortom: een geslaagde ochtend en een en een prima initiatief van Wonion én gemeente.

Foto's : deelnemers Varssevelds Belang aan schoonmaakactie zwerfvuil:

Met dit als resultaat: