Open-Monumenten-Dag in Varsseveld

zaterdag 12 en zondag 13 september van 11.00 – 17.00 uur

 

Op pad langs kunst en ambacht

 

Op beide dagen is het Hofshuus geopend. Een aantal dames laat zien hoe vlas tot linnen wordt bewerkt en hoe op oude ambachtelijke wijze huishoudelijke spullen worden gemaakt. Een fotopresentatie van Gerard Bruil belicht andere oude ambachten. In de Gesinkschure is een expositie van schilderijen (Alice Huitink), beelden (Marijke Corporaal), houten sculpturen (Thea Jansen), etnische kralen (Erna Evers) en  werk van ge-upcycled materiaal (Cordien). Buiten is naast de houtdecoratie (Adri Velthorst) muziek te beluisteren en wordt aan de inwendige mens gedacht.

 

Houdt u van wandelen, dan voert een 6 km lange wandelroute u door het buitengebied van Varsseveld.
Op de zondag is een uitgepijlde fietsroute van 25 km uitgestippeld die u langs ateliers en monumenten leidt. De eigenaren doen hun deuren die dag belangeloos voor u open. Zoals het atelier en de boerderij aan de Westelijke Noorderbroekweg van Gerard Velthuis met zijn schilderijen, beelden en eigenzinnige tafelstoeltjes. De fietstocht voert u verder via de jachthut op Tandem en de bijenschuur in de nieuwe natuur van het Hoenderbos naar Natuurlijk Buiten aan de Toldijk. In Sinderen zijn ook de maalderij en de Keurhorsterkerk open evenals het atelier van Ineke Bruil aan de Sinderenseweg. Daar zijn haar kunstobjecten te zien maar ook het werk van een viltmaakster, een weefster, een naaldkunstenares en een knipmutsenmaakster. Aan het eind van de tocht komt u langs de kerken in het centrum van Varsseveld, die ook aandacht schenken aan kunst en ambacht.

Meer informatie is vanaf begin september te vinden bij de VVV’s, op de website van Varssevelds Belang (www.varsseveldsbelang.nl) en in de monumentenkrant die huis-aan-huis verspreid wordt.  

 

er is genoeg te beleven op 12 en 13 september: pak de fiets, trek de wandelschoenen aan of stap in de auto