Met de groeten van de gebiedsmakelaar

Op verzoek van de Vereniging Dorpsbelangen Varsselder-Veldhunten gaan de gebiedsmakelaars van de gemeente vanaf nu maandelijks een bericht plaatsen op de dorpswebsites. Dat kan over van alles gaan, maar ik begin met mezelf voor te stellen en kort aan te geven wat een gebiedsmakelaar doet.

 

Ik ben Inge Waarlo. Sinds september 2007 werk ik bij de gemeente Oude IJsselstreek. Hier heb ik me tot 2013 bezig gehouden met (evenementen-) subsidies en kunst- en cultuurzaken zoals contacten met de muziekschool en de bibliotheek, kunstwerken en het organiseren van diverse culturele evenementen. Daarnaast was ik contactpersoon voor alle belangenverenigingen in de gemeente. Bij de organisatieverandering in 2013 ben ik gebiedsmakelaar voor het voor mij mooiste gedeelte van de gemeente geworden: Westendorp, Varsseveld, Sinderen en Heelweg!

 

Wat kunt u zelf doen? Van u wordt tegenwoordig verwacht dat u (steeds meer) zelf het initiatief neemt. Niet alleen in uw persoonlijke leven als u bijvoorbeeld zorg nodig heeft, ook als het gaat om de inrichting en de kwaliteit van uw woonomgeving. Dat is wennen, voor zowel u als ook voor ons; de ambtenaren die gewend waren om voor de inwoner te denken en dingen te bedenken. De gebiedsmakelaar is inzetbaar om ervoor te zorgen dat de juiste mensen met elkaar in gesprek komen en soms ook om organisaties in beweging te krijgen.

 

Op dit moment wordt er in Varsseveld gewerkt aan de resultaten van de dorpsenquête. Ik vind het mooi om te zien dat Varssevelds Belang samen met Topdorp de handen ineen slaat om bij de bewoners te inventariseren wat hen bezighoudt en waar we met z’n allen aandacht aan moeten besteden. Samen met de ‘enquêtewerkgroep’ heb ik nagedacht over het vervolg hiervan. Een eerste vervolgavond met Varssevelders is inmiddels geweest. Daarna kwam ‘Starters4Communities’ onder mijn aandacht: net afgestudeerden helpen bewonersprojecten bij de uitwerking daarvan. Varssevelds Belang heeft dit aanbod omarmd met als resultaat dat ze nu samen met hulp van twee enthousiaste dames via onder andere sportverenigingen inventariseren wat de wensen zijn van de Varsseveldse jeugd. Samenwerken en daarbij gebruik maken van elkaars kennis, ervaring en kwaliteiten: mooi dat dat zo kan!

 

Inge Waarlo
gebiedsmakelaar Varsseveld, Heelweg, Westendorp en Sinderen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

0315 292 412