Mark van Westerlaak en Varsseveld

Mijn naam is Mark van Westerlaak, geboren in Amersfoort. Ik ben opgegroeid in de plaatsen Leusden, het dorp van mijn vader, en het Gelderse Putten, het dorp van mijn moeder. Tijdens mijn studie op de HTS in Arnhem heb ik op een studentenkamer in de wijk Presikhaaf gewoond. Een fantastische tijd! Mijn vrouw Marleen is geboren en getogen in Limburg. Na mijn studie in Arnhem ben ik naar Zuid-Limburg verhuisd. Naast mijn werk op een architectenbureau in Maastricht (aan het Vrijthof) ben ik in Eindhoven aan de universiteit gaan studeren. In deze tijd hebben wij het complete huis verbouwd en zijn onze drie kinderen, Sjors, Thijs en Esther geboren en opgegroeid.

In 2008 ben ik, als 33 jarige, afgestudeerd architect en kreeg ik de kans om in Duiven te starten bij IA Groep. IA Groep is een ingenieurs- en architectenbureau met een omvang van circa 90 man. Dan moet je de keuze maken: werken in Duiven, waar gaan wij wonen? Mijn schoonzus en zwager woonde toen in Groenlo. Een lijn trekkend tussen Groenlo en Duiven……ligt Varsseveld in het midden. Na een middag rondrijden in Varsseveld hebben wij besloten om vanuit Limburg te verhuizen naar Varsseveld. Wij hebben een jaar gehuurd op de Reigershof gewoond en daarna de boerderij van Heersink gekocht aan de Graaf van Lohnstraat.

Inmiddels draag ik binnen de IA Groep de eindverantwoordelijkheid over drie bedrijven, waaronder een architectenbureau. Daarnaast ben ik voorzitter van de stichting “De groene Allianties de Liemers”. Met de stichting bevorderen wij de duurzaamheid in de regio de Liemers en voeren wij onder andere het energieloket van de gemeenten uit de Liemers en een EFRO-subsidietraject voor het verduurzamen van bedrijventerreinen.

Binnen Varssevelds Belang bekleed ik de functie van algemeen bestuurslid. Binnen de functie hou ik mij voornamelijk bezig met duurzaamheid, omgevingsvisie en de samenwerking met andere belangenverenigingen in de gemeente. Op het moment dat wij verhuisde naar Varsseveld, vond ik het belangrijk om iets voor Varsseveld te doen. Na het organiseren van de buurtbarbecue ben ik na 4 jaar in Varsseveld woonachtig te zijn, bestuurslid geworden. Op deze manier heb ik Varsseveld pas echt leren kennen en ik doe het met veel plezier.
Varsseveld is een fantastisch dorp. Veel kwaliteiten, waar wij ons sterk voor moeten maken deze te behouden en zelfs te versterken. De omgevingsvisie, welke in 2021 gereed moet zijn, is hierin een hele belangrijke spil. Wat is nu de visie van onze omgeving? Bijvoorbeeld op het gebied van mobiliteit, wonen, werken? Wat is de toekomst van ons winkelbestand? Hoe zorgen wij voor voldoende woningen? Gaan wij als dorp net zoveel duurzame energie opwekken, als dat wij verbruiken? En welke oplossing vinden wij daarbij? Veel vragen, die je in je eentje niet krijgt opgelost. Varssevelds Belang zal samen met o.a. de VOV en de VIV hierin een belangrijke rol pakken, om de verbinding te zijn tussen de inwoners onderling, met de ondernemers, maar ook met de overheid. Varssevelds Belang zal de inwoners van Varsseveld behartigen. Ik vind het mooi om hierin ook een rol te kunnen vervullen.

Bij deze wil ik het stokje doorgeven aan ………..