Manon Lettink-Suselbeek en Varsseveld

Deze maand is het mijn beurt om een stukje te schrijven; mijn naam is Manon Lettink-Suselbeek.

In 1972 ben ik geboren in ‘t Noorderbroek en gedurende mijn jeugd heb ik op de Brie in Varsseveld gewoond. Eind 4de klas (nu groep 6) van de Essenkampschool verhuisden we, vanwege het werk van m’n vader, naar Zelhem. Iets wat tegenwoordig niet meer voor te stellen is; de afstand woon-werkverkeer is nu veel groter. Na 10 jaar zijn we weer teruggekeerd naar Varsseveld.

Sinds 1991 ben ik samen met Frank Lettink, met wie ik in 1999 getrouwd ben. We hebben 2 dochters en wonen sinds 2003 aan de Veenweg in Varsseveld.
Tijdens de basisschool periode van onze dochters zat ik in de ouderraad en was ik een paar jaar vrijwilligster op de peuterspeelzaal.
Tegenwoordig ben ik vrijwilligster bij Home Start; een organisatie waarbij vrijwilligers jonge gezinnen met een hulpvraag ondersteunen.

Tijdens de kerstmarkt van 2015 werd ik tijdens een ledenwerving van Varssevelds Belang benaderd met de vraag of ik bestuurslid wilde worden.
In het voorjaar van 2016 ben ik toegetreden tot het bestuur als algemeen bestuurslid.
Afgelopen 4 mei heb ik voor het eerst samen met Ingrid Leneman, de Oecumenische Werkgroep en Wim Lammers, de dodenherdenking georganiseerd. Het was een ingetogen en indrukwekkende bijeenkomst.

Vanwege het 100-jarig bestaan van Varssevelds Belang hebben Corrie van Liere en ik op 24 juni een dorpsontbijt bij het Hofshuus georganiseerd. Dit was mede dankzij de gulle sponsoren een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar!

Momenteel zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor een kunstijsbaan in het centrum in het weekeinde van 7-9 december.
In samenwerking met de kerstmarktcommissie en IJsclub Varsseveld wordt de aanleg en de verzorging van de kunstijsbaan georganiseerd.
Een prachtig initiatief, waar heel Varsseveld van kan gaan genieten!

Voor mij staat binnen Varssevelds Belang de samenwerking met elkaar, dorpsgenoten bedrijven, organisaties en verenigingen voorop. Met elkaar kunnen we veel bereiken, om Varsseveld een mooi en leefbaar dorp te laten zijn!

Manon Lettink, oktober 2018.

Volgende maand zal Wilma Hendriksen een stukje schrijven.