Inspiratiebijeenkomsten voor verenigingen en stichtingen

In het najaar van 2017 organiseert het Sociaal Werk Oude IJsselstreek enkele inspiratiebijeenkomsten. De onderwerpen die worden besproken zijn naar voren gekomen uit een enquête gehouden in het voorjaar onder alle organisaties die werken met vrijwilligers.

Thema: Vinden & binden van vrijwilligers
Hoe creëer en benut je betrokkenheid? Hoe ga je van betrokkenheid naar actie? Hoe zorg je ervoor dat betrokkenheid duurzaam blijft? Het vergt een nieuwe manier van kijken. Inspireer elkaar met best practices. Deze inspiratiebijeenkomst kun jij je kennis inbrengen, maar ook zeker kennis meenemen om direct toe te passen in de praktijk.

  • Dinsdag 31 oktober van 20.00 - 21.30 uur Wijkcentrum de Lichtenberg, Reeënstraat 20a, Silvolde

Thema: Preventie grensoverschrijdend gedrag & werken met gratis VOG
Het is belangrijk dat mensen die zich inzetten in vrijwilligersorganisaties begrijpen dat kinderen, jongeren en mensen met een verstandelijke beperking kwetsbaar zijn. Door in de organisatie te gaan praten over grensoverschrijdend gedrag kun je er al voor zorgen dat het veiliger wordt. Daders weten dat nogal wat vrijwilligersorganisaties weinig kennis hebben over dit onderwerp. Daar maken ze gebruik van. Met een paar eenvoudige stappen is al veel leed te voorkomen.

  • Dinsdag 7 november van 15.00 - 16.30 uur (speciaal voor zorgorganisaties) Het Klooster, F.B. Deurvorststraat 43, Ulft
  • Woensdag 22 november van 20.00 - 21.30 uur Borchuus, Kerkplein 3, Varsseveld
  • Maandag 27 november van 20.00 - 21.30 uur Het Klooster, F.B. Deurvorststraat 43, Ulft

Deelname is gratis en aanmelden kan via www.sociaalwerk-oij.nl/aanmelden.

Heb je vragen of thema’s die je graag terug ziet komen in een inspiratiebijeenkomst? Neem dan contact op met Jasper Nickmann via 06-55480105 of door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..