Ingrid Leneman en Varsseveld

vb100 ingridlenemanIn het kader van het 100-jarig bestaan van Varssevelds Belang, waarin ieder lid van het bestuur bij toerbeurt een stukje schrijft, ben ik aan de beurt voor de maand juni.

Mijn naam is Ingrid Leneman-Hartemink. Mijn verleden ligt niet in Varsseveld, ik ben namelijk geboren in of terwijl Op De Heelweg en ben samen met drie oudere broers opgegroeid “op de boer”. Na de basisschooltijd kwam ik voor het eerst in aanraking met Varsseveld, best wel een groot dorp wanneer je alleen de Heelweg gewend bent. Ik ging naar de mavo in Varsseveld en iedere zaterdag moest ik mijn moeder helpen met sjouwen wanneer we één keer in de week voor acht personen boodschappen gingen doen bij destijds Super Hesselink. Als pubermeisje was ik al gek van sporten en daarvoor kon je prima in Varsseveld terecht. De keuze was en is nog steeds reuze.
Het verenigingsleven is sowieso een bloeiend aspect van Varsseveld of het nu om een sportvereniging of om kleine dieren gaat, door de vele vrijwilligers die zich hiervoor inzetten is dit aspect al jaren een toonbeeld van Varsseveld.
Via omzwervingen ben ik in Varsseveld komen wonen en heb o.a. gewerkt in de horeca en het serieuze werk begon bij mij op een accountantskantoor. Ook heb ik nog een aantal jaren op het gemeentehuis van Varsseveld gewerkt, echter trok het bedrijfsleven mij meer. Ik ben getrouwd en samen met Jurgen heb ik twee zoons, in mijn vrije tijd is mijn grootste hobby nog steeds sporten, zowel actief als passief. Ik ben o.a. lid van WTC De Slinge en fiets dan ook de nodige kilometers op mijn racefiets door De Achterhoek. Verder ben ik wekelijks te vinden in de bossen al rijdend te paard en in de winter mag ik graag skiën en schaatsen.

Menigeen zal mij misschien herkennen door mijn werkzaamheden bij Electroworld en Installatiebedrijf Leneman in Varsseveld. Ik verzorg hier de volledige administratie en ben tevens werkzaam als verkoper in de winkel. Ik werk al heel wat jaren met veel plezier in de zaak van mijn partner en het hebben van een eigen zaak brengt de nodige uitdaging met zich mee, zo ook de toekomstvisie van Varsseveld. Als ondernemer zou ik graag een uitbreiding van het centrumplan willen zien. Naar mijn mening ligger er nog voldoende mogelijkheden om het centrum nog fraaier te maken. Voorzieningen zijn belangrijk en onmisbaar. Hiermee kan het voor de vele mensen die werkzaam zijn in de industrie in Varsseveld, die zeer florerend is, aantrekkelijk gemaakt worden zich in Varsseveld te vestigen. Ik vind het na al die jaren nog steeds een aderlating dat er geen mogelijkheden meer zijn in Varsseveld tot het volgen van voortgezet onderwijs. Het zal wellicht een utopie zijn, maar wat zou het mooi zijn wanneer Varsseveld een compleet scala aan mogelijkheden zou kunnen bieden voor jong en oud. Kortom, de woonvisie en omgevingsvisie die op de agenda staan zijn een hot en interessant item.

Binnen Varssevelds Belang bekleed ik de functie van penningmeester. Een functie waarin ik al de nodige ervaring heb opgedaan voor mijn loopbaan bij Varssevelds Belang. Ik zet mij graag in voor verenigingen en de belangen van andere mensen en Varssevelds Belang is een interessante vereniging die vooruitstrevend denkt.

Bij deze wil ik het stokje doorgeven aan Arno Dijkstra.