Herinnering Verlicht

Graag willen wij u helpen herinneren aan een nieuwe editie van “Herinnering Verlicht”


De werkgroep “Herinnering Verlicht” organiseert elk jaar een herinneringsavond op de begraafplaats “Rentinkkamp” te Varsseveld op de derde zaterdag in december.


Juist in de decembermaand kunnen veel herinneringen boven komen en kan het gevoel van gemis extra sterk zijn. Op deze avond willen wij herinneringen en gemis delen en er zijn voor elkaar.


Bezoekers, ook kinderen zijn van harte welkom, krijgen bij aankomst een lichtje bij de hoofdingang van de begraafplaats. Gezamenlijk wandelen we naar de centrale plek op de begraafplaats. Door middel van muziek, poëzie en proza staan we samen stil bij herinneringen, gemis en loslaten. Vervolgens kunnen de lichtjes geplaatst worden bij een graf.


Ook voor degenen die iemand verloren hebben die elders begraven of gecremeerd is, zal een herdenkingsplek zijn. Na afloop is er gelegenheid samen te zijn in een tent waar een warm drankje wordt aangeboden.

 

Begraafplaats “Rentinkkamp” is gelegen op een prachtige locatie. Voor de warme sfeer zullen er fakkels branden en vuurkorven geplaatst worden tijdens deze bijeenkomst.
De werkgroep hoopt dat de erkenning van en de ruimte voor het gemis als een hart onder de riem zal zijn.

 

“Herinnering Verlicht” zal worden gehouden op de derde zaterdag van december om 18.30 uur op de begraafplaats “Rentinkkamp” aan de Burgemeester van der Zandestraat in Varsseveld. Er mag gebruik gemaakt worden van de parkeerplaats van ten Brinke Bouwgroep t.o. de begraafplaats.
Als de weersomstandigheden slecht zijn en de fakkels niet kunnen branden, gaat de herinneringsavond niet door.