Dorpsnetwerkavond Varsseveld e.o. 22 september

Op 22 september 2016 was een kennismakingsavond met verschillende organisaties (vrijwilliger en professioneel) die actief zijn op sociaal-maatschappelijk gebied in Varsseveld en omstreken. De uitnodiging kwam van Varssevelds Belang en de gemeente Oude IJsselstreek. Velen hebben gehoor gegeven aan deze uitnodiging. We mochten een kleine 60 mensen verwelkomen, welke in totaal zo’n kleine 40 organisaties vertegenwoordigden.

 

De avond stond in het teken van kennismaken en het delen van informatie. Wie zijn we, wat hebben we te bieden, waar zijn we naar op zoek, zijn er organisaties die met dezelfde vragen/ideeën rondlopen? Van veel aanwezigheden hebben we teruggehoord dat ze het een nuttige avond vonden. Ondanks dat we misschien denken dat door de geringe omvang van gebied Varsseveld en omstreken de meeste organisaties elkaar wel kennen, bleek er ook verrassend veel nieuwe informatie te zijn vergaard door de aanwezigen en zijn contacten gedeeld. Hoe groot of hoe klein het resultaat hiervan ook is, dit kunnen we zien als de eerste winst van de avond!

 

Hoe gaat het verder? Als Varssevelds Belang en gemeente denken we in ieder geval dat het nuttig is om één of twee keer per jaar bij elkaar te komen om informatie/ideeen/vraagstukken met elkaar te delen, om onderlinge contacten ‘warm’ te houden. Als er tussentijds behoefte is om elkaar op te zoeken, kan dat natuurlijk altijd. Dat is ook juist de bedoeling! Ziet u thema’s die veel organisaties raken en wilt u daar eens met (een deel van) de leden van het dorpsnetwerk over doorpraten? U kunt dit zelf organiseren maar u mag hierbij ook de hulp van Varssevelds Belang en/of de gemeente inroepen.