Bezoek en kennismaking met burgemeester Otwin van Dijk

 

We hebben dinsdag 8 november een zeer prettig en inspirerend gesprek gehad met onze burgemeester Otwin van Dijk.

Samen hebben we gesproken over 'Krimp' dat behalve een zorg, ook kansen kan bieden voor Varsseveld.

De burgemeester geeft aan dat we trots kunnen zijn op onze 'iconen', daarmee doelde hij niet alleen op Guus Hiddink of Robert Gesink, maar ook op de grote bedrijven die de Varsseveldse industrie rijk is. Met zulke iconen zul je altijd leefbaarheid behouden in het dorp.

We spreken met de burgemeester ook over ons mooie centrum, maar dat deze in onze beleving nog niet afgerond is. We geven te kennen dat wij als Varssevelds Belang het erg belangrijk vinden dat de centrum-afronding in Varsseveld onder de aandacht blijft in de Raad en bij het College van gemeente Oude IJsselstreek.

Dit bracht ons ook op het onderwerp 'nieuwbouw' en wel het uitblijven daarvan. Varssevelds Belang maakt zich hier terecht zorgen over, er is namelijk veel vraag naar levensbestendige woningen.

Ook hebben we gesproken over een goede samenwerking tussen belangenverenigingen en gemeente Oude IJsselstreek. De rol van een belangenvereniging anno 2016 heeft een heel nieuwe invulling gekregen. Een goede samenwerking en wederzijdse betrokkenheid en respect is een pré.

De burgemeester heeft ons veel verteld over zijn ervaringen als kamerlid in Den Haag en uit zijn tijd als wethouder in Doetinchem.

We kunnen concluderen dat het erg prettig was op deze manier met elkaar gesproken te hebben.

We wensen Otwin van Dijk een mooie tijd als burgemeester in gemeente Oude IJsselstreek en we hopen nog eens vaker met de burgemeester op deze manier in gesprek te gaan.