Arnold Spijkers, de nieuwe gebiedsmakelaar

Na het vertrek van Inge Waarlo afgelopen zomer naar de gemeente Berkelland, ben ik de nieuwe gebiedsmakelaar voor Heelweg, Sinderen, Varsseveld, Westendorp en omgeving. Na een aantal kennismakingsgesprekken vertel ik u nu graag wat meer over mezelf en wat u van mij kunt verwachten als gebiedsmakelaar.

Ik ben Arnold Spijkers en werk sinds 1979 bij de gemeente, eerst in Wisch en nu bij Oude IJsselstreek. Ik ben begonnen als leerling stedenbouwkundig tekenaar. Ook heb ik als handhaver en vergunningverlener gewerkt op de afdeling Bouw- en Woning Toezicht. Toen heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt, eerst als adviseur brandveiligheid en later als commandant brandweer.                             
Na de herindeling ben ik afdelingshoofd van meerdere afdelingen geweest en de laatste vier jaar was ik directeur bedrijfsvoering. Na een organisatieaanpassing ben ik in september aan de slag gegaan als gebiedsmakelaar. Een hele mooie functie in een heel mooi gebied.  

Door de jaren heen heb ik de omgeving en de cultuur in dit gebied goed leren kennen. Door mijn werk, maar ook omdat ik alweer 35 jaar in Varsseveld woon. Ik hoop mijn bestaande netwerk snel verder uit te breiden  zodat ik de functie van gebiedsmakelaar goed kan invullen en op de door Inge Waarlo ingeslagen weg verder kan bouwen.

Wat kunt u van mij verwachten?
Als gebiedsmakelaar ben ik het eerste aanspreekpunt, de vaste contact persoon en het gezicht van de gemeente voor de (groepen) inwoners van het gebied Heelweg, Sinderen, Varsseveld, Westendorp en omgeving. Daarnaast onderhoud ik duurzame contacten met inwoners en ben ik gemakkelijk bereikbaar. Ik zoek mensen actief op en investeer tijd in het onderhouden van goede relaties
Voor de ondersteuning van initiatieven vanuit de samenleving kunt u bij mij terecht. Ik ga deze niet overnemen maar ik ga helpen bij het benutten van de aanwezige kracht van inwoners, vanuit mijn rol als verbinder met de verschillende disciplines in het gemeentehuis. Op deze manier wil ik de afstand tussen de gemeente en haar inwoners verkleinen. Als gebiedsmakelaar wil ik ervoor te zorgen dat de juiste mensen met elkaar in gesprek komen. 

Omgevingsvisie
De voorbereiding op de invoering van de Omgevingsvisie is gestart. Om een goed gedragen visie te kunnen maken is de inbreng van inwoners noodzakelijk, zowel van de individuele inwoner als van belangenverenigingen. In Varsseveld hebben belangenverenigingen een platvorm samengesteld om zo gezamenlijk input voor de Omgevingsvisie voor Varsseveld in te brengen. Een mooi initiatief, misschien een idee voor andere kernen? Alle belangenverenigingen gaan binnenkort met de gemeente in gesprek over de Omgevingsvisie en als gebiedsmakelaar zorg ik voor de verbinding van de betrokken partijen.

JOOP (Jongeren en Ouderen OntmoetingsPlek) Westendorp
Na de realisatie van het Kulturhus de Vos is als kers op de taart onlangs de JOOP afgerond en feestelijk geopend. Een ontmoetingsplek voor jong en oud, een prima toevoeging aan een uniek project. Een Kulturhus commercieel uitbaten met inzet van heel veel vrijwilligers, dat is echt uniek.

Reconstructie Sinderenseweg Sinderen
In overleg met de bewoners is gekozen om de weg in te richten als 30 km-zone, er worden versmallingen en groen aangebracht. Met het aanbrengen van het groen dit najaar, dat samen met de bewoners is bepaald, wordt de reconstructie afgerond.

Buurtschapshuus Heelweg
Op de Heelweg wordt hard gewerkt aan de verbouw van het Buurtschapshuus. Een mooi resultaat van intensief samenwerken met alle inwoners van de Heelweg en de verschillende disciplines op het gemeentehuis.

Allemaal voorbeelden van samenwerken waarbij je gebruik maakt van elkaars kennis, ervaring en kwaliteiten.

Alleen ga je sneller maar samen kom je verder’.

 

Met vriendelijke groet,

Arnold Spijkers
gebiedsmakelaar Heelweg, Sinderen Varsseveld, Westendorp en omgeving

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: (0315) 292 292
M: (06) 2001 8477