Achterhoeks Woonwensen- en Leefbaarheidsonderzoek van start

Op 20 juni 2017 start een groot onderzoek naar de woonwensen voor de toekomst en de huidige leefbaarheid in de Achterhoek. Het onderzoek vindt tegelijk plaats in de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk en wordt samen met de woningcorporaties en de provincie Gelderland uitgevoerd. 30.000 Achterhoekers ontvangen een uitnodiging om mee te doen. Onderzoekbureau Moventem voert het onderzoek uit.

Wonen in toekomst
Met de uitkomsten kunnen de Achterhoekse gemeenteraden nog betere beslissingen nemen over het wonen in de toekomst. Welke aanpassingen van de bestaande woningen zijn nodig? Welke wensen hebben starters op de woningmarkt? Waar en hoe bouwen we nog nieuwe woningen? Begin 2018 staan de resultaten van het onderzoek op de agenda van de gemeenteraad.
Verschillende leeftijdsgroepen
Via een steekproef zijn inwoners uit verschillende leeftijdsgroepen geselecteerd om mee te doen aan dit onderzoek. Deze mensen krijgen een brief. Daarin staat een uitnodiging om een aantal vragen te beantwoorden. Dat kan eenvoudig via internet. Deelnemers, die binnen twee weken de vragenlijst invullen, maken kans op een cadeaubon (VVV-bon, iTunes-tegoed of Bol.com kortingscode) van € 20,=.

Hebt u vragen over het onderzoek, kijkt u dan op www.awlo.nl voor meer informatie. U kunt ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.