INFORMATIEAVOND GLASVEZEL BUITENGEBIED VARSSEVELD

Dinsdagavond 17 januari was er in het Borchuus een informatieavond over glasvezel voor de bewoners van het buitengebied van Varsseveld. De avond werd georganiseerd door Varssevelds Belang en Oude IJsselstreek op Glas. Ongeveer 180 adressen hadden een uitnodiging in de brievenbus ontvangen.

Tijdens de avond waren er ruim 70 mensen aanwezig. Zij werden onder het genot van een kop koffie verwelkomd door Henk Tuut van Varssevelds Belang. Hij gaf na een korte inleiding het woord aan Jan Geert Mak en Geoff Coupe van Oude IJsselstreek op Glas. Door middel van een uitgebreide presentatie werd aan de zaal uitgelegd wat glasvezel inhoud en waarom het zo belangrijk is dat men voor de aanleg ervan is. De aanleg gaat door als 50% van alle bewoners in het buitengebied van de Oude IJsselstreek mee doet.
Na afloop van de presentatie werden er vragen gesteld door de aanwezigen, die allemaal werden beantwoord. Men kon zich tijdens deze avond opgeven om ambassadeur te worden van IJsselstreek op Glas en dat hebben meerdere mensen gedaan!
Het wachten is nu op de aanvraag van glasvezel, zodat bepaald kan worden of 50% van de bewoners in de buitengebieden mee doet.