Corrie van Liere en Varsseveld

Nu is het mijn beurt een stukje te schrijven over mijn herinneringen aan en toekomstbeeld van Varsseveld. Ik zal mij eerst even voorstellen. Mijn naam is Corrie van Liere-van Kooten, bijna 58 jaar, al bijna 34 jaar getrouwd met Kees. Wij hebben een dochter van 27 en een zoon van 25. Zij wonen beiden (zelfstandig) in Varsseveld.

Ik ben geboren in Rozenburg (op Voorne, Putten, Rozenburg). Daar heb ik de lagere school doorlopen. Hierna ben ik naar de HAVO gegaan in Brielle, waar ik Kees heb leren kennen. Mijn eerste kennismaking met Varsseveld kwam door hem. Hij had een neef wonen in Terborg en schilderde daar wel eens het huis. Ik ging dan mee en ging samen met de vrouw des huizes naar Duthler in Varsseveld. Dus in mijn jeugd ben ik denk twee keer in Varsseveld geweest.

Na de HAVO ben ik Toegepaste Huishoud Wetenschappen gaan studeren met als specialisatie ‘wonen/volkshuisvesting’. Hierna heb ik bij een aantal woningcorporaties gewerkt.

Via Rotterdam, Hendrik Ido Ambacht en Arnhem zijn wij in Varsseveld terecht gekomen. Dat het Varsseveld werd, was puur toeval. Maar vanaf het eerste begin voelde het goed. Wij gingen in augustus 2000 kijken naar het huis aan het Grutterinkpad. We reden het dorp in en zagen overal versierde straten. Een warmer welkom kun je je toch niet voorstellen. De kermis was in aantocht. Ik werd gelijk verliefd op het dorp en het huis. Kees moest nog wel overtuigd worden, maar we hebben het huis gekocht. Het zou gesloopt worden en we gingen nieuw bouwen. In december 2000 hebben we onze intrek genomen in twee bouwketen achter in de tuin. Hier hebben we 14 maanden gewoond. Een leuke tijd. Februari 2002 was ons huis klaar en hier wonen we nog steeds. Inmiddels is er wel wat bij gebouwd, o.a. ’t Huisje, mijn tuinkamerrestaurant.

In de wetenschap dat je zelf er hard aan moet werken om in te burgeren, heb ik diverse activiteiten opgepakt. Na de eerste kermissen mee gemaakt te hebben, leek het mij een grote eer hieraan mee te mogen helpen. Dit heb ik kenbaar gemaakt aan het bestuur van de AOV en ik mocht erbij. Van 2004 tot 2010 ben ik bestuurslid geweest,  waarvan een aantal jaren secretaris. Een ontzettend leuke tijd. Later ben ik nogmaals 2 jaar secretaris geweest. Deze functie heb ik ook vervuld bij VVV Oude Ijsselstreek en Varssevelds Belang.

Verder ben ik actief bij SC Varsseveld, de Bettekamp, Estinea, koor Hartgelach, wagenbouwgroep D’r Uut en verzorg ik trainingen voor statushouders. Alles op vrijwillige basis. Hiernaast sport ik veel en maak ik deel uit van een (vriendinnen) wandelclubje. Ik voel me dan ook erg thuis in Varsseveld en woon hier met veel plezier. Ik zeg altijd ‘ik ga hier nooit meer weg’.

Ik hoop dat het dorp niet te veel last krijgt van de veelbesproken krimp. Ik ben daar niet zo bang voor. In Varsseveld heerst de juiste mentaliteit en ik ben ervan overtuigd dat we er met zijn allen voor zorgen dat ons mooie dorp een goede toekomst krijgt.

Ingrid Leneman zal het volgende stukje schrijven over haar verleden en heden in Varsseveld.

Mei 2018

Corrie van Liere